Ultimaker 3D printers

Ultimaker 3D printers is een jong bedrijf gevestigd in Geldermalsen. Ultimaker heeft een open-source idee als het aankomt op het produceren van de 3D printers. Enige tijd nadat een printer is uitgekomen, plaatsen ze alle bestanden/software/firmware assemblage handleidingen etc. online. Dit doen ze om de community van alle hobbyisten en 3D print fanaten van dienst te zijn. Hierbij maken ze vervolgens dankbaar gebruik van de bedachte/ gemaakte upgrades/ features van de printers. Ook kan de printer hierdoor heel makkelijk aangepast wordten, en extra features op geplaatst worden.

 

KLIK HIER OM ALLE ULTIMAKER 3D PRINTERS TE VERGELIJKEN

 

Ultimaker family

De ultimaker 3D printer family bestaat momenteel uit 3 generaties: de Ultimaker Original, de Ultimaker 2 en de Utlimaker 3. De ultimaker original is van hout gemaakt, en is de enige ultimaker welke nog als Kit leverbaar is. De Ultimaker 2 was het logische gevolg op de zeer succesvolle Ultimaker original. Deze zier er een stuk proffesioneler uit met de witte platen gemaakt uit Dibond, en de spuitgegoten zwarte plastic onderdelen. Na de release van de Ultimaker 2 kwam de Utlimaker original plus, deze heeft enkele upgrades van de Utlimaker 2 zoals het glazen verwarmde bed en, de extruder en de feeder. Hierna kwam de Ultimaker 2+ welke enkele upgrades had ten opzichte van de Ultimaker 2, waaronder de olsson block. Het olsson block zorgde ervoor dat de nozzle makkelijk verwisselt kan worden, en dus zowel hele nauwkeurige, maar ook zeer precieze onderdelen 3D geprint kunnen worden. Tevens waren de Ultimaker 2 Extended welke 100mm hoger kan printen, en de goedkopere Ultimaker GO welke een kleiner bouwvolume en geen verwarmd bed heeft. De ultimaker 3 is de laatste van de familie en heeft als eerste dual extrusion, en verwisselbare printextrders welke Print core’s worden genoemd.

 

KLIK HIER VOOR DE BESTE AANBIEDER

Waarom een Ultimaker

Ultimaker is niet een van de goedkoopste 3D printers. Echter is het wel een van de meest betrouwbare, en gebruiksvriendelijke 3D printers voor particulier en bedrijfsmatig gebruik. De Ultimaker is ideaal voor bijvoorbeeld middelbaar onderwijs, hobbyisten, architecten, maquette makers, prototype fabrikanten en thuisgebruikers welke gebruiksgemak en robuustheid op prijs stellen.

 

 

Ultimaker 3D printers

Ultimaker 3D printers
7.8

Prijs

5.4 /10

Printkwaliteit

9.1 /10

Gebruiksvriendelijkheid

8.6 /10

Betrouwbaarheid

8.1 /10

Voordelen

  • Gebruiksvriendelijk
  • Printgemak

Nadelen

  • Prijs

Laat een reactie achter

Laat als eerste een reactie achter.

avatar