Makerbot 3D printers

Makerbot is een van de grote jongens in de 3D printer markt ondanks dat ze zijn opgericht in 2009. Makerbot heeft enkele grote successen, en enkele producten waarvan ze meer hadden gehoopt. Ze heeft Makerbot de zeer succesvolle site Thingiverse opgezet waarbij gebruikers 3D bestanden kunnen uitwisselen. Momenteel wordt Thingiverse veelvuldig gebruikt, en is het een van de grootste open databases met 3D bestanden gericht op 3D printen.

 

KLIK HIER OM ALLE MAKERBOT 3D PRINTERS TE VERGELIJKEN

Makerbot family

Makerbot is begonnen met de eerste DIY Cupcake CNC in 2009. Dit was een redelijk vergelijkbare printer als de Ultimaker original. Deze printer printte met PLA, ABS, HDPE en PVA. Hierna is de opvolger Thing-O-Matic gekomen. Deze DIY kit is ook succesvol geweest vanwege de lage kosten en mogelijkheden om er zelf aan te knutselen. De Replicator was de eerste printer waarop nog lang printers gebaseerd zou worden. Hij werd uitgebracht in 2012, en had een volume wat 2x zo groot was dan de Thin-O-matic. Veel printers zoals de Flahsforge, en Wanhao hebben hun printers op de Replicator gebaseerd. Hierna heeft Makerbot hier echter op gereageerd door in eind september alle projecten closed source te houden en geen bouwtekeningen etc meer te delen. Deze stap is nogal controversieel geweest en ook niet iedereen was hier met het bedrijf mee eens. Momenteel heeft Makerbot veel verschillende printers waar steeds meer op de bedrijven wordt gericht, en minder op de consument. Tevens hebben de laatste FDM printers van Makerbot een gesloten filament systeem, en welke wanneer ander soorten filamenten worden gebruikt, de garantie vervalt.

 

KLIK HIER VOOR DE BESTE AANBIEDER

Waarom een Makerbot

Makerbot is een zeer degelijk merk, het is niet voor niks dat op de Replicator 3D printer door vele andere merken is nagemaakt. Makerbot focussed zich steeds minder op de consumenten markt, maar beloofd hierbij wel een hoogwaardig product. Bij de laatste printers zijn de systemen wel closed sourced, maar dit zorgt naast de wat hogere verbruikskosten wel voor een betere consistensie.

 

 

Makerbot 3D printers

Makerbot 3D printers
7.6

Prijs

6.1 /10

Printkwaliteit

8.7 /10

Gebruiksvriendelijkheid

8.2 /10

Betrouwbaarheid

7.5 /10

Voordelen

  • Printkwaliteit
  • Nauwkeurigheid

Nadelen

  • Connectiviteit
  • Niet open source
  • Prijs

Laat een reactie achter

Laat als eerste een reactie achter.

avatar