Formbot 3D printers

Formbot is een 3D print bedrijf uit china welke slechts enkele 3D printers verkoopt. Het grote voordeel van deze 3D printers is dat ze een behoorlijk groot bouw oppervlak hebben! Het bedrijf is gestart in 2015 en bracht haar eerste printers uit in 2016. Alle 3D printers zijn een namaak van het bedrijf Gcreate. Gcreate is een amerikaans bedrijf en vanwege de open-source mentaliteit zijn alle plannen gekopierd met goedkopere onderdelen door Formbot. Gcreate is hier niet helemaal over te spreken, maar kan hier ook weinig aan doen. Wel heeft gcreate het voordeel dat het onderdelen gebruikt van hogere kwaliteit.

 

KLIK HIER OM ALLE FORMBOT 3D PRINTERS TE VERGELIJKEN

 

Formbot family

Formbot heeft op dit moment 6  3D printers in het assortiment. Echter zit er zeer weinig verschil tussen de verschillende 3D printers. De verschillen zitten met name tussen het bouwvolume, en vorige versies van dezelfde printer. Het nieuwste model heet de T-rex 2+. Deze printer heeft vele voordelen en de gebruikers zijn er dan ook zeer enthausiast over, hieronder vallen enkele features zoals dual zone heat bed waardoor je slechts een gedeelte hoeft te verwarmen voor kleine objecten, filament sensors, onafhankelijk bewegende dual extrusion, deels geassembleerd, en nog meer.

KLIK HIER VOOR DE BESTE AANBIEDER

Waarom een Formbot

Formbot is een redelijk jong bedrijf en heeft maar 1 variant printer, welke ook nog is gecloned van een andere 3D printer. Omdat ze echter zich volledig toespitsen op deze 3D printer, kunnen ze dit ook goed doen. De printer is nog? niet echt populair, maar heeft hele goede eigenschappen, en voor zover er reviews zijn, zijn deze vaak erg positief. Daarnaast heeft deze 3D printer nog een extra feature: namelijk een module om je 3D printer om te bouwen tot een lasergraveer apparaat!

 

 

Formbot 3D printers

Formbot 3D printers
8.1

Prijs

7.5 /10

Printkwaliteit

8.5 /10

Gebruiksvriendelijkheid

8.3 /10

Betrouwbaarheid

7.9 /10

Voordelen

  • Bouwvolume
  • Lasersnij module
  • Filament sensor
  • Open Source

Nadelen

  • Printer formaat
  • Geen grote community

Laat een reactie achter

Laat als eerste een reactie achter.

avatar